Svalor, eller nåt annat ?

Man minns ju hur dom flög, skrek och tjoade runt missionshuset. En hamnade i min farmors halvöppna köksfönster. Hade väl missat nånting under inflygningen, man vet ju hur det är, man kommer lite snett ibland. Farmor, som aldrig tvekade med ordergivningen, bad mej gå ut med haveristen och se till att hon kom på vingarna men det vågade jag inte. Svalan hade nog fått en smäll vid nödlandningen och såg lömsk ut. Farmor tog med van hand befälet och gav svalan flygtillstånd från kökstrappan. Sen gick det vägen, som det alltid gjorde när farmor tog hand om. Synd att hon inte brydde sej med mina båtar, men hon visste väl att jag kunde simma.

Nu susar svalor runt mina takkupor och när jag ligger i hängmattan i trädgår´n kan jag se dom ovanför äppelblommen. Nu minns jag farmor igen, ganska tydligt, och jag undrar vad hon hade sagt om att tornsvalor numera måste kallas tornseglare. Det hade hon aldrig gillat, och det gör inte jag heller. Tornsvalor heter dom, och sen talar vi inte mer om det. Hade farmor sagt.

 

 

 

Lämna ett svar